Ajankohtaista

Rovaniemen luontoreiteille on saatu ensimmäiset kävijälaskurit

12.6.2018 7:00

Laskurit on sijoitettu Luonto Rovaniemi hankkeen pilottireiteille, jotka ovat lyhyitä lähireittejä: Koivusaaren luontopolku, Joulupukin metsän luontopolku ja Puistolammen esteetön reitti. Jos reiteillä ei ole talvikäyttöä, voidaan laskurit siirtää talveksi esim. hiihtoladun tai moottorikelkkareitin varteen.

Rentukat_AT.jpg

 

Kävijälaskureiden sensorit toimivat infrapunatekniikalla ja ne ovat etäluettavia. Tieto laskureista siirtyy kerran vuorokaudessa palveluntarjoajan kautta suoraan internettiin, jossa ne ovat kaikkien vapaasti luettavissa. Käyttäjä voi valita laskurin ja rajata ajanjakson halutun mukaisesti. Kävijämäärät näytetään valinnan mukaan kuukausittain, viikoittain tai päivittäin. Esitetty kävijämäärä on laskurin molempiin suuntiin ohittaneiden kävijöiden yhteismäärä.

 Laskureiden keräämää tietoa tullaan hyödyntämään kaupungin päätöksenteossa kun mietitään reittien ylläpitoa ja tulevaa kehittämistä. Toivomme, että myös palveluyrittäjät voivat hyödyntää tietoja oman toimintansa suunnittelussa.

 Laskuritiedot löytyvät osoitteista: Rovaniemen kävijälaskurit

 Luonto Rovaniemi Sähköisten palvelujen kehittäminen ja investoinnit hanke on Rovaniemen kaupungin, Metsähallituksen ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke. Hankkeen päärahoittaja on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (EAKR). Lisätietoa hankkeesta: LuontoRovaniemi 2016 - 2018

 

 Lisätietoja:     projektipäällikkö Anne Nuutinen, anne.nuutinen@rovaniemi.fi ja

                      erityissuunnittelija Aarno Torvinen, aarno.torvinen@rovaniemi.fi

 

Luonotoroiologo-evir.png  EU-logo_pieni.png  Vipuvoimaa-logo_pieni_2.jpg